torsdag 26 juni 2014

Chokladversionen

Här kommer den andra versionen på sommarkakan. Denna är absolut den godaste jag gjort i sockerfri väg! Trots att jag åt andra sötsaker med socker i var den ändå lika god efteråt.
T.o.m småsyskonen gillade den så älskar man choklad är det bara att sätta igång och baka!



Recept för en normalstor form: (Originalreceptet)

400 g vita bönor, sköljda och avrunna
1 tsk vaniljpulver
3 msk sötning
4 ägg
3 äggvitor
4 msk honung

Sätt bakplåtspapper i en form med löstagbara kanter, fetta sidorna med kokosolja och ställ ugnen på 225 grader. Mixa ihop ovanstående ingredienser till en slät smet. Tillsätt sedan:

5 msk kokosmjöl
4 msk flytande kokosolja
50 g smält sockerfri choklad alt. mörk choklad
3 msk kaffe
5 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
½ tsk havssalt

Häll smeten i formen och grädda ca 45 min i ugn. Låt stå och dra 1-2 dagar i kylskåp.

Frostingen mixar du med stavmixer innan servering:
1 mjuk avokado
5 msk kakao
1 port proteinpulver med chokladsmak
valfritt - 50 g smält choklad (sockerfri eller mörk choklad)

2 kommentarer:

Hanna sa...

Hej! Vart köper du vaniljpulver? Finns det i vanliga livsmedelsbutiker som Prisma t.ex? :)

Ida sa...

Ja, borde finnas i Prisma! Annars i hälsobutiker :)