måndag 11 maj 2015

Morsdagstårtan


Denna tårta har jag gjort två gånger nu och den har gått hem båda gångerna hos alla(?) så skriver hit receptet! Dekorationen får du göra hur du vill, denna blev med marshmallows och grädde pga tidsbrist.

Tårtbotten: (ca 24 cm form)

Ta fram tre större glas. Knäck 5 ägg i glas 1, mät upp socker i glas 2 och mjöl i glas 3. (1/3 potatismjöl och resten vetemjöl) blanda 1½ tsk bakpulver i mjölglaset. Alla glas skall ha lika mycket innehåll, alltså går du efter ägg glaset.

Smörj en form med löstagbar kant med kokosolja/smör och bröa med kokosflingor. (ger bra smak)
Visa ägg och socker vitt och pösigt - länge!
Rör försiktigt ner mjölblandningen och grädda 1 175 grader 30-35 min. Viktigt att inte öppna ugnen under tiden, då sjunker kakan ihop.

Låt svalna och ställ i frysen en stund innan du skär den i tre delar så går det enklare.
Jag fuktade alla bottnar med lite mjölk blandat med vaniljsocker. Gör gärna tårtan en dag på förhand och dekorationen gör du följande dag.

Hallonmousse:

200 g hallon (frysta går bra)
½ dl gelésocker
50g Philadelphiaost
2 dl grädde + socker, vaniljsocker

Koka upp hallonen och mosa dom. Tillsätt gelésockret och låt sjuda ca 30 sek. Låt svalna.
Tillsätt philadelphiaosten och vispa grädden som du sötat med lite socker.
Rör ner grädden och ställ moussén i kylen en stund.

Vaniljkräm:

1 påse till vaniljsås
2 dl mjölk
2 dl grädde + socker, vaniljsocker

Blanda påsens innehåll och mjölken och låt stå ett tag i kylen, Vispa grädden, söta och blanda sedan med vaniljsåsen då den tjocknat.

2 kommentarer:

Begi sa...

Den va så gooo så goo ;)

Ida sa...

Så bra så braa ;)